*Bulgur pšeničný BIO 500g, Probio (MDT 10.12.2024)
Kód: XPRB112Související produkty
Detailní popis produktu
Bulgur je označení pro předvařenou nalámanou celozrnnou pšenici. Pšenice se nejprve aktivuje vodou a teplem a nechá se částečně naklíčit (v zrnu tak vznikají enzymy a stává biologicky aktivním), poté se párou vysuší a nakonec se hrubě nadrtí. Díky této úpravě je lehce stravitelný. Bulgur má vysoký obsah vlákniny, což blahodárně působí na naše trávení a je nutričně bohatý. V celém zrnu pšenice se nacházejí všechny potřebné živiny – včetně vlákniny. Sacharidy tvoří až 62 % zrna. Většinou se vyskytují ve formě škrobu a jen asi 1 až 2 % tvoří jednoduché cukry.
V kuchyni oceníte především jeho rychlou přípravu a univerzálnost. Je připraven za cca 20 minut. Bulgur krátce povaříte (5 minut) a necháte jej 15 minut dojít pod pokličkou. Využijete jej jako přílohu k masovým, zeleninovým pokrmům, pro přípravu různých směsí, do salátů, karbenátků a placiček, na zapékání, jako zavářku do polévek, pilafů apod.
Složení: Pšeničný bulgur* 100%.
Může obsahovat stopy sezamu.
* = bio (produkt kontrolovaného ekologického zemědělství)
Certifikace CZ-BIO-001, zemědělská produkce mimo EU.
Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota 1512kJ (360kcal)
Tuky 1,0g ; z toho nasycené mastné kyseliny 0,2g
Sacharidy 78,1g ; z toho cukry 0,4g
Bílkoviny 11,0g
Sůl 0,04g
Skladování: Skladujte v suchu a při teplotě do 25°C. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Výrobce: PRO-BIO, obchodní společnost s r.o., Lipová 40, 788 32 Staré Město, Česká republika, www.probio.cz
Doplňkové parametry
Kategorie: | Blížící se/uplynulé min. datum trvanlivosti |
---|---|
Hmotnost: | 0.55 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.