*Kakaový prášek se sníženým obsahem tuku BIO 150g, Bio*nebio (MDT 5.12.2024)

Kód: XBIN031
Výprodej
Značka: Bio nebio
88 Kč –9 %
Bionebio kakaovy prasek
88 Kč –9 % 80 Kč 71,43 Kč bez DPH 53,33 Kč / 100 g
Skladem
Můžeme doručit do:
5.12.2024

Kakaový prášek s 11% kakaového másla

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kakaové boby pěstují drobní farmáři z Dominikánské republiky. Kakaovníky zde rostou ve smíšených kulturách spolu s citrusy, banány a dalšími plodinami, které jim poskytují stín. Plody jsou sbírány ručně a fermentovány spolu s dužinou. Při fermentaci vzniká typická výrazná chuť a vůně dominikánského kakaa. Následuje asi týdenní sušení na slunci, poté jsou boby očištěny a upraženy. Správné šetrné pražení dále umocní chuť a vůni kakaa. Upražené boby jsou nadrceny a pomocí lisu zbaveny části kakaového másla. Poté jsou rozemlety na jemný prášek. Kakao není alkalizované.

TIP: Lahodný čokoládový nápoj získáme našleháním teplého mléka s naším kakaem a sušenou třtinovou šťávou rapadura. Můžeme jej ovonět špetkou pravé Bourbon vanilky, skořice či dokonce muškátového květu. Vášnivé povahy mohou přidat trošku práškového chilli, labužníci si vylepší mléko sladkou smetanou.

Složení: kakaový prášek nealkalizovaný* (obsah kakaového másla 11%)
* = bio (produkt kontrolovaného ekologického zemědělství)

Výživové údaje na 100g: 
Energetická hodnota 1409kJ (339kcal)
Tuky 11,0g ; z toho nasycené mastné kyseliny 6,9g
Sacharidy 15,0g ; z toho cukry 0,3g
Vláknina 35,0g
Bílkoviny 28,0g
Sůl 0,05g
Vápník 131mg - 16% RHP
Železo 30mg - 214% RHP
Hořčík 600mg - 160% RHP
Draslík 2264mg - 113% RHP
*RHP = referenční hodnota příjmu

Skladování: skladovat v suchu, chraňte před teplem

Země původu: Dominikánská republika

Certifikace CZ-BIO-001, zemědělská produkce mimo EU

Výrobce a distributor: bio nebio s.r.o., Průmyslová 103, 267 51 Bavoryně, Česká republika 

Doplňkové parametry

Kategorie: Blížící se/uplynulá min. doba trvanlivosti
Hmotnost: 0.25 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: