Collagen Forte 180g, GreenFood Performance
Kód: GRF411 GRF412 GRF413 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Základem tohoto vysoce ceněného produktu je italský kolagenový peptidový hydrolyzát značky ITALGEL (Calf skin), který je vyráběn pomocí enzymatické hydrolýzy. Tento proces efektivně rozkládá proteinové řetězce na nízkomolekulární struktury. Díky tomu dosahuje špičkové kvality kolagenových peptidů s molekulovou hmotností mezi 1500 a 5000 daltony (Da), což zlepšuje jejich vstřebávání. V patentovaném procesu je získán velmi čistý kolagen, při němž jsou extrahována jednotlivá vlákna, čímž se udržuje jejich přirozená struktura. Následná jemná tepelná úprava umožňuje rozklad kolagenových vláken na kratší proteinové podjednotky, které jsou enzymaticky štěpeny na malé hydrolyzované peptidy, poskytující snadno využitelné "stavební cihly". Pro dokončení výrobního procesu je využívána špičková technologie sušení, která zajistí peptidy v přesně definované velikosti. Výsledný produkt je vysoce rozpustný i ve studené vodě, hypoalergenní, stabilní a snadno vstřebatelný.
Kyselina hyaluronová je známá též jako hyaluronát sodný, je přirozenou součástí mezibuněčné hmoty, které vytváří naše buňky v našem těle. Spolu s kolagenem a elastinem je jednou z hlavních složek pojivové tkáně, která obklopuje naše kožní buňky. Mladá, zdravá pleť obsahuje velké množství kyseliny hyaluronové, ale s rostoucím věkem její produkce v pleti klesá a snižují se její stávající zásoby.
Pro doplňky stravy, pro vnitřní užití, je doporučována středněmolekulární až vysokomolekulární kyselina hyaluronová. Nízkomolekulární formy nejsou pro vnitřní užití samy o sobě vhodné, užívají se pro vnějším použití v dermatologii, např. ve formě krémů, protože mají lepší prostupnost kožní bariérou. V našem výrobku je použitá surovina, která se řadí mezi vysokomolekulární formy kyseliny hyaluronové.
GreenFood Nutrition Kyselina hyaluronová se vyrábí fermentací. Moderní výroba kyseliny hyaluronové často využívá proces fermentace, který je považován za ekologicky šetrný a účinný způsob produkce této důležité látky. Fermentace zahrnuje použití mikroorganismů k přeměně substrátů na kyselinu hyaluronovou. Proces začíná výběrem vhodných surovin, rostlinných substrátů. Tyto suroviny se zpracovávají na jednoduché cukry, které slouží jako živiny pro mikroorganismy. Speciálně vybrané mikroorganismy, jako jsou bakterie Streptococcus zooepidemicus, jsou přidány do fermentačního média obsahujícího cukry. Tyto bakterie jsou optimalizovány pro produkci kyseliny hyaluronové. Fermentace probíhá v kontrolovaných podmínkách, kde mikroorganismy metabolizují cukry a produkují kyselinu hyaluronovou. Po dokončení fermentace se směs filtruje a kyselina hyaluronová se extrahuje. Tento proces zahrnuje několik kroků čištění, aby se odstranily nečistoty a získala se vysoce čistá kyselina hyaluronová. Čistá kyselina hyaluronová se pak formuluje do různých forem, jako jsou prášky pro použití v kosmetických a farmaceutických produktech. Fermentace je šetrná k životnímu prostředí, protože využívá obnovitelné suroviny. Tento proces umožňuje výrobu kyseliny hyaluronové s vysokou čistotou a konzistencí, což zajišťuje kvalitní konečný produkt. Výroba fermentací je bezpečná a kontrolovaná, což zajišťuje, že konečný produkt neobsahuje škodlivé kontaminanty.
Acerola (Malpighia emarginata) je tropický keř nebo malý strom původem z Karibiku, Střední a Jižní Ameriky. Plody aceroly, často nazývané také jako barbadoská třešeň nebo západoindická třešeň, jsou malé, červené bobule. Acerola je jedním z nejbohatších přírodních zdrojů vitamínu C. Obsah vitamínu C v plodech aceroly je mnohem vyšší než v pomerančích a dalších citrusových plodech. Kromě vitamínu C obsahují plody aceroly i další bioaktivní sloučeniny, jako jsou karotenoidy, antokyany a flavonoidy, které mohou synergicky podporovat účinky vitamínu C. Vitamín C z přirozených zdrojů, jako je acerola, je často lépe vstřebatelný v těle než syntetické formy vitamínu C.
Standardizovaný extrakt z aceroly znamená, že extrakt byl upraven a testován, aby obsahoval specifické množství účinné látky, v tomto případě 25 % vitamínu C. Standardizace zajišťuje, že každý dávka extraktu poskytuje konzistentní množství vitamínu C.
Zralé plody aceroly jsou ručně sbírány během sklizňové sezóny. Rychlé zpracování po sběru je důležité pro zachování vysokého obsahu vitamínu C. Plody jsou očištěny a rozmačkány na šťávu nebo pyré. Poté jsou zpracovány na extrakt prostřednictvím technik, jako je sprejové sušení a lyofilizace (sušení mrazem). Extrakt je koncentrován tak, aby obsahoval vysoké množství vitamínu C, a poté převeden do práškové formy pro snadné použití v různých produktech. Účinnost a postupné vstřebávání vitamínu C je v našem výrobku podpořeno extraktem ze šípků. Společně tvoří vynikající produkt, který je velmi důležitý pro každého člověka.
Vitamin C, také známý jako kyselina askorbová, je ve vodě rozpustný vitamín, který je nezbytný pro různé tělesné funkce. Vitamin C přispívá k udržení normální funkce imunitního systému během intenzivního fyzického výkonu a po něm. Podporuje normální tvorbu kolagenu pro správnou funkci krevních cév, kostí, chrupavek, zubů, dásní a kůže. Přispívá k vyrovnanému energetickému metabolismu, k normální činnosti nervové soustavy, psychické činnosti ak ochraně buněk před oxidativním stresem. Přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání.
Steviol-glykosidy jsou získávány z listů rostliny Stévie sladké (Stevia rebaudiana), která je ceněna pro svoji vysokou sladivost. Steviol-glykosidy jako sladidlo jsou na rozdíl od cukru téměř bez kalorií, mají nízký glykemický index a nepřispívají k tvorbě zubního kazu. Potraviny s nižší hodnotou glykemického indexu zvyšují hladinu krevního cukru pozvolněji, což je výhodné především pro diabetiky, při nadváze a redukčních dietách, ale i pro normální kondici.
SLOŽENÍ:
Příchuť Jablko: hydrolyzovaný hovězí kolagen, extrakt z aceroly s obsahem 25 % vitaminu C (Malpighia glabra L., rostlinná složka - plod), aroma jablko, regulátor kyselosti - kyselina citronová, barvivo - chlorella, regulátor kyselosti - kyselina jablečná, sladidlo: steviol-glykosidy, kyselina hyaluronová, ovocný prášek z jablka.
Příchuť Malina: hydrolyzovaný hovězí kolagen, extrakt z aceroly s obsahem 25 % vitaminu C (Malpighia glabra L., rostlinná složka - plod), aroma malina, regulátor kyselosti - kyselina citronová, barvivo - prášek z červené řepy, regulátor kyselosti - kyselina jablečná, sladidlo: steviol-glykosidy, kyselina hyaluronová, ovocný prášek z maliny.
Příchuť Citron: hydrolyzovaný hovězí kolagen, extrakt z aceroly s obsahem 25 % vitaminu C (Malpighia glabra L., rostlinná složka - plod), aroma lemon juice, regulátor kyselosti - kyselina citronová, regulátor kyselosti - kyselina jablečná, sladidlo: steviol-glykosidy, kyselina hyaluronová, barvivo - beta karoten, ovocný prášek z citrónu.
Doporučené denní dávkování: 1x denně 1 dávku (1 odměrku) rozmíchejte ve 300ml vody a vypijte. Nepřekračujte doporučené dávkování.
Obsah látek v denní dávce (1 odměrka = 6g):
- Hydrolyzovaný kolagen 5000mg - RHP**
- Acerola 320mg - RHP**
- z toho vitamín C 80mg - 100% RHP*
- Kyselina hyaluronová 30mg - RHP**
*RHP - Referenční hodnota příjmu vitaminů a minerálů u dospělé osoby
**RHP - Referenční hodnota příjmu vitaminů a minerálů u dospělé osoby není stanovena
Hmotnost balení bez dózy: 180g (= 30 dávek)
Upozornění na obale: Doplněk stravy se sladidlem a kolagenem. Výrobek není určen jako náhrada pestré stravy. Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C. Chraňte před přímým slunečním zářením. Nevhodné pro děti do 3 let. U dětí starších 3 let, kojících a těhotných žen je vhodná konzultace s lékařem. Ukládejte mimo dosah dětí.
Distributor: GreenFood Nutrition s.r.o., Na Zahradách 2A, 690 02 Břeclav, Česká republika.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.