Joint Complex (kloubní výživa) Zelené jablko 285g, GreenFood Performance
Kód: GRF453Související produkty
Detailní popis produktu
Pro zajištění vysokého standardu našeho produktu využíváme italský kolagenový peptidový hydrolyzát značky ITALGEL (Calf skin), který je vyráběn pomocí enzymatické hydrolýzy. Tento proces efektivně rozkládá proteinové řetězce na nízkomolekulární struktury. Díky tomu dosahuje špičkové kvality kolagenových peptidů s molekulovou hmotností mezi 1500 a 5000 daltony (Da), což zlepšuje jejich vstřebávání. V patentovaném procesu je získán velmi čistý kolagen, při němž jsou extrahována jednotlivá vlákna, čímž se udržuje jejich přirozená struktura. Následná jemná tepelná úprava umožňuje rozklad kolagenových vláken na kratší proteinové podjednotky, které jsou enzymaticky štěpeny na malé hydrolyzované peptidy, poskytující snadno využitelné "stavební cihly". Pro dokončení výrobního procesu je využívána špičková technologie sušení, která zajistí peptidy v přesně definované velikosti. Výsledný produkt je vysoce rozpustný i ve studené vodě, hypoalergenní, stabilní a snadno vstřebatelný.
Kyselina hyaluronová je známá též jako hyaluronát sodný, je přirozenou součástí mezibuněčné hmoty, které vytváří naše buňky v našem těle. Spolu s kolagenem a elastinem je jednou z hlavních složek pojivové tkáně, která obklopuje naše kožní buňky. Mladá, zdravá pleť obsahuje velké množství kyseliny hyaluronové, ale s rostoucím věkem její produkce v pleti klesá a snižují se její stávající zásoby. Pro doplňky stravy, pro vnitřní užití, je doporučována středněmolekulární až vysokomolekulární kyselina hyaluronová. Nízkomolekulární formy nejsou pro vnitřní užití samy o sobě vhodné, užívají se pro vnějším použití v dermatologii, např. ve formě krémů, protože mají lepší prostupnost kožní bariérou. V našem výrobku je použitá surovina, která se řadí mezi vysokomolekulární formy kyseliny hyaluronové.
Kyselina hyaluronová použitá v tomto produktu se vyrábí fermentací. Moderní výroba kyseliny hyaluronové často využívá proces fermentace, který je považován za ekologicky šetrný a účinný způsob produkce této důležité látky. Fermentace zahrnuje použití mikroorganismů k přeměně substrátů na kyselinu hyaluronovou. Proces začíná výběrem vhodných surovin, rostlinných substrátů. Tyto suroviny se zpracovávají na jednoduché cukry, které slouží jako živiny pro mikroorganismy. Speciálně vybrané mikroorganismy, jako jsou bakterie Streptococcus zooepidemicus, jsou přidány do fermentačního média obsahujícího cukry. Tyto bakterie jsou optimalizovány pro produkci kyseliny hyaluronové. Fermentace probíhá v kontrolovaných podmínkách, kde mikroorganismy metabolizují cukry a produkují kyselinu hyaluronovou. Po dokončení fermentace se směs filtruje a kyselina hyaluronová se extrahuje. Tento proces zahrnuje několik kroků čištění, aby se odstranily nečistoty a získala se vysoce čistá kyselina hyaluronová. Čistá kyselina hyaluronová se pak formuluje do různých forem, jako jsou prášky pro použití v kosmetických a farmaceutických produktech. Fermentace je šetrná k životnímu prostředí, protože využívá obnovitelné suroviny. Tento proces umožňuje výrobu kyseliny hyaluronové s vysokou čistotou a konzistencí, což zajišťuje kvalitní konečný produkt. Výroba fermentací je bezpečná a kontrolovaná, což zajišťuje, že konečný produkt neobsahuje škodlivé kontaminanty.
Chondroitin sulfát je přirozeně se vyskytující látkou, která je součástí lidské pojivové tkáně, včetně chrupavky, která obklopuje klouby. V doplňcích stravy je chondroitin sulfát často používán kvůli jeho přítomnosti ve struktuře chrupavky. Výrobní proces zahrnuje extrakci chondroitinu sulfátu z různých zdrojů enzymatickou hydrolyzou. Tento proces rozkládá větší proteiny a molekuly v chrupavce, což usnadňuje izolaci čistého chondroitin sulfátu. Po extrakci je chondroitin sulfát očištěn a převeden do formy vhodné pro použití ve výživových doplňcích, obvykle prášku nebo kapslí.
MSM, neboli methylsulfonylmethan, je organická sloučenina síry, která se přirozeně vyskytuje v některých potravinách a v lidském těle. Je známý pro svůj vysoký obsah biologicky dostupné síry, která je důležitá pro mnoho biologických procesů. Obsahuje přibližně 34% elementární síry, která je klíčová pro jeho vlastnosti. MSM je široce využíván v doplňcích stravy díky své biologicky dostupné síře. Je oblíbený zejména mezi sportovci a jedinci, kteří hledají podporu pro svůj aktivní životní styl.
D-Glukosamin sulfát 2KCl je stabilizovaná forma glukosaminu, aminocukru, který se přirozeně vyskytuje v lidském těle, zejména v chrupavkách a kloubní tekutině. Tato forma glukosaminu je spojena se dvěma molekulami chloridu draselného (KCl), což zajišťuje stabilitu a rozpustnost glukosaminu v doplňcích stravy. Vegan D-Glukosamin sulfát 2KCl je forma glukosaminu, která je vhodná pro vegany, protože není odvozena z tradičních živočišných zdrojů, jako jsou korýši. Tento glukosamin se získává z rostlinných zdrojů, což zajišťuje, že je 100% rostlinného původu. Vegan D-Glukosamin sulfát 2KCl se obvykle vyrábí fermentací pomocí specifických mikroorganismů z rostlinných surovin. V našem případě z kukuřice.
Specifické mikroorganismy jsou kultivovány na substrátech rostlinného původu. Tyto mikroorganismy metabolizují substrát a produkují glukosamin, který je poté extrahován a čištěn. Glukosamin je poté sulfatován (připojení síranových skupin) a stabilizován přidáním chloridu draselného (KCl), čímž vzniká vegan D-Glukosamin sulfát 2KCl. Tento typ glukosaminu je vhodný pro vegany a vegetariány, protože není získáván z živočišných zdrojů. Výroba glukosaminu z rostlinných surovin může být ekologicky šetrnější než tradiční způsoby. Moderní výrobní postupy zajišťují vysokou čistotu a kvalitu finálního produktu.
Vitamin C, také známý jako kyselina askorbová, je ve vodě rozpustný vitamín, který je nezbytný pro různé tělesné funkce. Vitamin C přispívá k udržení normální funkce imunitního systému během intenzivního fyzického výkonu a po něm. Podporuje normální tvorbu kolagenu pro správnou funkci krevních cév, kostí, chrupavek, zubů, dásní a kůže. Přispívá k vyrovnanému energetickému metabolismu, k normální činnosti nervové soustavy, psychické činnosti ak ochraně buněk před oxidativním stresem. Přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání.
Steviol-glykosidy jsou získávány z listů rostliny Stévie sladké (Stevia rebaudiana), která je ceněna pro svoji vysokou sladivost. Steviol-glykosidy jako sladidlo jsou na rozdíl od cukru téměř bez kalorií, mají nízký glykemický index a nepřispívají k tvorbě zubního kazu. Potraviny s nižší hodnotou glykemického indexu zvyšují hladinu krevního cukru pozvolněji, což je výhodné především pro diabetiky, při nadváze a redukčních dietách, ale i pro normální kondici.
Složení: Hydrolyzovaný hovězí kolagen, D-glukosamin sulfát 2KCL (zdroj - kukuřice), MSM (methyl sulfonyl methan), aroma jablko, vitamin C (kyselina askorbová), regulátor kyselosti - kyselina citronová, kyselina hyaluronová, barvivo - chlorella, chondroitin sulfát (hovězí), sladidlo - steviol-glykosidy, ovocný prášek z jablka.
Doporučené denní dávkování: 1x denně 1 dávku (1 odměrku) rozmíchejte ve 300ml vody a vypijte. Nepřekračujte doporučené dávkování.
Obsah látek v denní dávce (1 odměrka = 9,5g):
- Hydrolyzovaný kolagen 5000mg - RHP**
- D-Glukosamin sulfát 2KCL 1500mg - RHP**
- MSM 1500mg - RHP**
- Vitamin C 200mg - 250% RHP*
- Kyselina hyaluronová 150mg - RHP**
- Chondroitin sulfát 100mg - RHP**
*RHP - Referenční hodnota příjmu vitaminů a minerálů u dospělé osoby
**RHP - Referenční hodnota příjmu vitaminů a minerálů u dospělé osoby není stanovena
Hmotnost balení bez dózy: 285g (= 30 dávek)
Upozornění na obale: Doplněk stravy se sladidlem, kolagenem a vitaminem C. Výrobek není určen jako náhrada pestré stravy. Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C. Chraňte před přímým slunečním zářením. Nevhodné pro děti do 3 let. U dětí starších 3 let, kojících a těhotných žen je vhodná konzultace s lékařem. Ukládejte mimo dosah dětí.
Distributor: GreenFood Nutrition s.r.o., Na Zahradách 2A, 690 02 Břeclav, Česká republika.
Doplňkové parametry
Kategorie: | DOPLŇKY STRAVY, VITAMÍNY |
---|---|
Hmotnost: | 0.55 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.