Kakaové boby celé nepražené BIO RAW 200g, Zdravý den
Kód: ZDD211Související produkty
Vyhlášené jemně opražené nadrcené kakaové boby z Peru
Nepražené boby s vysokým obsahem vlákniny a vynikajícím chuťovým profilem
Nepražené boby nejušlechtilejší aromatické odrůdy Criollo plné čokoládové chuti
Čistá kakaová hmota nejvyšší kvality, vyráběná z vyjímečných ekvádorských kakaových bobů, obsahuje cca 50-55% kakaového másla. Pro výrobu kvalitní čokolády je kakaová hmota...
Dobrá nálada – bylinný čaj – „vykouzlete úsměv na vaší tváři“. Že je dobrá nálada nakažlivá, je známo. Čajová směs Dobrá nálada je nejstarší a s jistotou nejoblíbenější bylinnou...
Klasika mezi ovocnými čaji, která má intenzivní červenou barvu a kyselo-ovocný tón. Báječně osvěží v horkých letních dnech. Přestože je přirozeně kyselkavý, zajímavě chutná s...
Devatero bylin působících přiznivě na normální funkci močových cest a ledvin.
Detailní popis produktu
Kakaové boby jsou semena kakaovníku pravého, která jsou obsažena v cca 30 cm velkém plodu. Kakaové boby jsou základní surovinou pro výrobu kvalitní čokolády. Kakaové boby mají mnoho blahodárných účinků.
Kakaové boby jsou nabité antioxidanty, vitamíny a minerály a neobsahují lepek. Kakao obsahuje antioxidanty a neurotransmitery a představuje výborný prostředek, jak dodat tělu energii, dobrou náladu, jasnou mysl a podpořit zdravý životní styl. Kakaové boby obsahují především hořčík (zvyšuje vitalitu srdečního svalu, snižuje krevní tlak a podporuje činnost srdce) a velké množství antioxidantů (flavonoidů) - konkrétně více než borůvky, červené víno a černý čaj a až čtyřikrát více než zelený čaj. Antioxidanty v kakau chrání tělo proti stárnutí a obsahují i látky, které vyvolávají euforii a dobrou náladu (endorfiny jako při podání dobrého výkonu, fenyletylamin jako při zamilovanosti a anandamin jako afrodiziakum a chemikálie štěstí způsobující blaženost a uvolnění). Náladu zase zvyšuje fenyletylamin, který je kromě kakaa obsažen v přirozené formě i v modrozelené řase. Podle článku v New York Times obsahují kakaové boby na 100 g své váhy 10 g antioxidantů, což je více, než jakákoli jiná potravina. Lisováním rozdrcených kakaových bobů, resp. kakaové hmoty, vzniká kakaové máslo.
Po oloupání jsou vhodné i k přímé spotřebě, např. jako oříšky. Vhodné k dochucení musli, koktejlů, jogurtu, kaší a dalších studených a teplých jídel. Kakaové boby nejsou pražené ani chemicky ošetřené, takže jsou v nich zachovány všechny zdraví prospěšné látky.
Složení: Kakaové boby nepražené (neloupané) v BIO a RAW kvalitě - odrůda Criollo, která je vysoce ceněná pro svou bohatou škálu ovocných a kořeněných odstínů a výjimečné aroma
Země původu: Peru
Skladování: Skladujte v suchu
Doplňkové parametry
Kategorie: | KAKAOVÉ PRODUKTY, KÁVA |
---|---|
Hmotnost: | 0.25 kg |
Čistá kávovina z kořene čekanky, která je lehce rozpustná a slouží jako náhrada kávy pro všechny, kteří se vyhýbají kofeinu.
Čistá kakaová hmota, vyráběná z vyjímečných ekvádorských kakaových bobů, obsahuje cca 50-55% kakaového másla. Pro výrobu kvalitní čokolády je kakaová hmota základní surovinou.
Čistá kakaová hmota nejvyšší kvality, vyráběná z vyjímečných ekvádorských kakaových bobů, obsahuje cca 50-55% kakaového másla. Pro výrobu kvalitní čokolády je kakaová hmota...
Meltu můžete teplou i studenou, černou i s mlékem, případně dochucenou obdobně jako kávu. Neobsahuje kofein. Díky obsahu inulinu z kořene čekanky je v chuti nasládlá.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.