Kakaové máslo 200g, Troubelice
Kód: CTR002Související produkty
Čistá kakaová hmota, vyráběná z vyjímečných ekvádorských kakaových bobů, obsahuje cca 50-55% kakaového másla. Pro výrobu kvalitní čokolády je kakaová hmota základní surovinou.
Čistá kakaová hmota nejvyšší kvality, vyráběná z vyjímečných ekvádorských kakaových bobů, obsahuje cca 50-55% kakaového másla. Pro výrobu kvalitní čokolády je kakaová hmota...
Hledáte něco, co vaše nejbližší zaručeně potěší a udělá jim radost? Obdarujte je dárkovou kazetou skvělých čajů, které zahřejí na těle i na duši.
Recepty na chai čaje jsou v Indii často dobře střeženým rodinným tajemstvím. Popíjení této kořeněné směsi představuje rituál ve smyslu – vychutnat a užít si klid....
Bezkofeinový lahodný čaj příjemně travnaté a osvěžující chuti
Lahodné spojení konopí, moringy - ovlivňující metabolismus sacharidů, skořice, která pomáhá udržovat správnou hladinu cukru v krvi a zázvoru, který zrychluje metabolismus, je...
Detailní popis produktu
kakaové máslo je dodávané natural nedeodorizované (není ani částečně zbavené vůně) ve zlomcích.
Lisováním rozdrcených kakaových bobů, resp. kakaové hmoty, vzniká kakaové máslo. Kakaové máslo se používá na zjemnění chuti čokolády při její výrobě. Navíc neobsahuje žádný cholesterol a obsahuje méně kalorií oproti běžně používaným tukům.
Výhodou kakaového másla je jeho odolnost vůči vysokým teplotám (cca 200°C).
Má velice jemnou čokoládovou chuť a vůni.
Kakaové boby jsou nabité antioxidanty, vitamíny a minerály a neobsahují lepek. Kakao obsahuje antioxidanty a neurotransmitery a představuje výborný prostředek, jak dodat tělu energii, dobrou náladu, jasnou mysl a podpořit zdravý životní styl. Kakaové boby obsahují především hořčík (zvyšuje vitalitu srdečního svalu, snižuje krevní tlak a podporuje činnost srdce) a velké množství antioxidantů (flavonoidů) - konkrétně více než borůvky, červené víno a černý čaj a až čtyřikrát více než zelený čaj. Antioxidanty v kakau chrání tělo proti stárnutí a obsahují i látky, které vyvolávají euforii a dobrou náladu (endorfiny jako při podání dobrého výkonu, fenyletylamin jako při zamilovanosti a anandamin jako afrodiziakum a chemikálie štěstí způsobující blaženost a uvolnění). Náladu zase zvyšuje fenyletylamin, který je kromě kakaa obsažen v přirozené formě i v modrozelené řase. Podle článku v New York Times obsahují kakaové boby na 100 g své váhy 10 g antioxidantů, což je více, než jakákoli jiná potravina.
Kakaové máslo lze použít jak při pečení, tak do různých dezertů, čokolád, koktejlů, zmrzlin. Kakaové máslo je tou nejlepší výživou a ochranou kůže proti UV záření. Poskytuje okamžitou euforii smyslům díky kakaově sladkému aroma. Doporučujeme jej používat na pokožku po každém osprchování. Kakaové máslo lze použít i jako masážní olej, používá se i v kosmetice na velmi suchou pleť a různá kožní onemocnění. Rozpouští se až při vyšší teplotě, proto je při běžných teplotách tuhé. Na rozpuštění doporučujeme máslo nakrájet na malé kousky, dát je do skleněné misky a tu vložit do mísy s horkou vodou.
Složení: Kakaové máslo
Skladování: Skladujte v suchu, trvanivost až 5let
Doplňkové parametry
Kategorie: | KAKAOVÉ PRODUKTY, KÁVA |
---|---|
Hmotnost: | 0.25 kg |
Čistá kakaová hmota, vyráběná z vyjímečných ekvádorských kakaových bobů, obsahuje cca 50-55% kakaového másla. Pro výrobu kvalitní čokolády je kakaová hmota základní surovinou.
Když někdy chceme něco rychle, a také aby to dobře chutnalo – šálek kávy Vídeňské pokušení je v okamžiku připraven. Balení na 60 šálků kávy.
Káva bez kofeinu je tou správnou volbou pro lidi, kteří klasickou kávu nesmí nebo nechtějí pít, ale přesto si její typickou chuť chtějí dopřát.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.