Kardamom celý 15g, Grešík
Kód: GRS013Související produkty
Skořice je kůra skořicovníku, která se sloupne, usuší a používá se jako koření. Její zemito-dřevitá a zároveň sladká chuť se hodí k mléčné rýži, kompotu a koláči. Velmi dobře...
Do pečiva, bramborové kaše, bílé polévky, ragú. Má jemnější chuť než muškátový ořech
Když venku napadne sníh a krajinu zakryje bílá peřina, máme chuť hned začít péct cukroví. Stačí jen otevřít dózičku Vánočního cukrování a rázem dům provoní vůně Vánoc. Perníčky,...
Detailní popis produktu
Zvýrazňuje chuť jak sladkého, tak slaného jídla. Do pečiva, asijské kuchyně. Výborný do kávy. Používají se pouze semena z rozloupnuté tobolky – celá i podrcená, ta mají výraznější chuť. Do kávy se dává špetka rozdrcených semen.
Řada Dobré koření se vyznačuje mimořádnou kvalitou jednotlivých koření a příznivou cenou v poměru k hmotnosti. Všechno koření je bez glutamanu sodného.
Složení: celé plody pravého kardamomu (Elettaria cardamomum)
Skladování: Skladovat v suchu a teplotě do 25°C
Výrobce a distributor: Valdemar Grešík - Natura s.r.o., Saská 134/60, 405 02 Děčín - Bělá
Doplňkové parametry
Kategorie: | KOŘENÍ |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
Aromatické, mírně pikantní kari, pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže a ryb
Pikantní směs koření vhodná pro přípravu indických pokrmů
Tonkové boby jsou semena tropického stromu nazývaného také mexickou vanilkou, v češtině ho pak najdeme pod názvem silovoň. V kuchyni nahradí vanilkový lusk. Svým...
Galgán je skvělým kořením jihovýchodní Asie. Kdo má v oblibě jihoasijskou kuchyni, musí mít galgán bezpodmínečně doma. Má aroma připomínající zázvor a citron, je ale podstatně...
Umami je vedle čtyř základních chutí, které všichni známe, pátou chutí. Název je odvozený z japonských slov umai (lahodný) a mi (chuť). Směs je takovým chameleonem mezi...
Kampotský pepř pocházející z provincie Kampot v Kambodži se velice liší vůní a chutí od běžného pepře. Je to dáno podnebím, složením půdy a ručním sběrem a zpracováním. Černý...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.