Majoránka BIO 10g, Bio*nebio
Kód: BIN083Související produkty
Detailní popis produktu
Majoránka pochází původně ze středomořské oblasti a staří Řekové ji považovali za symbol štěstí. V české kuchyni je majoránka velmi oblíbená a často používaná. Je skvělá do zeleninových karbanátků, bramboráků a knedlíčků, kdy se většinou kombinuje s česnekem. Používá se také například do zeleninových, houbových, bramborových a smetanových polévek. Chuťově se hodí i k luštěninovým pokrmům, kdy zmírňuje nadýmání a zlepšuje stravitelnost. Skvělé jsou grilované či pečené bramborové plátky s majoránkou, česnekem a solí, potřené olivovým olejem.
Majoránka jako léčivka: I když je majoránka známá hlavně jako vynikající koření, má své použití i v lidovém léčitelství. Dle lidového léčitelství majoránka podporuje trávení a zmírňuje nadýmání a křeče v břiše. Působí protizánětlivě, desinfekčně, močopudně, potopudně a mírně uklidňuje. Majoránka tlumí průjem a pomáhá při menstruačních bolestech a používá se i zevně do kloktadel a při léčbě kožních zánětů a ekzémů (čerpáno z Herbáře léčivých rostlin autorů Janči a Zentricha). Z majoránky se obvykle připravuje nálev.
HMOTNOST: 10 g
ZEMĚ PŮVODU: Německo
Doplňkové parametry
Kategorie: | KOŘENÍ |
---|---|
Hmotnost: | 0.05 kg |
Když venku napadne sníh a krajinu zakryje bílá peřina, máme chuť hned začít péct cukroví. Stačí jen otevřít dózičku Vánočního cukrování a rázem dům provoní vůně Vánoc. Perníčky,...
Do omáček, polévek, při marinování masa a ryb, k nakládání hub a zeleniny
Galgán je skvělým kořením jihovýchodní Asie. Kdo má v oblibě jihoasijskou kuchyni, musí mít galgán bezpodmínečně doma. Má aroma připomínající zázvor a citron, je ale podstatně...
Kořenící přípravek ovocné, vánoční a kořeněné chuti.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.