Mouka kaštanová 250g, Adveni
Kód: ADV042Související produkty
Detailní popis produktu
SLOŽENÍ: 100 % mleté plody kaštanovníku jedlého
TIPY K POUŽITÍ:
Mouka je vhodná pouze pro tepelné zpracování.
- ideální pro přípravu koláčů, moučníků, dortů, sušenek
- můžete ji přidat i do chleba
- hodí se do mnoha italských receptů
V jakémkoliv receptu můžeme až 25 % běžné mouky nahradit moukou kaštanovou. Tato mouka má nasládlou chuť a příjemnou vůni.
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
RECEPT NA BEZLEPKOVÉ SUŠENKY
Tyto sušenky oceníte spíše k čaji, jsou pevné, tvrdší (než cookies), prostě odolné. Tedy když je dobře zabalíte a necháte pár dní odležet, změknou. Připomínají mi sušenky podávané k čaji nebo kakau, které si namáčíte a ukusujete. Rozhodla jsem se trochu čaje přisypat i dovnitř. Teda řeknu vám, kombinace máslové chuti, matcha čaje a ideálně čoko kousků je naprosto skvělá. Ale i verze bez čaje se sušenými brusinkami není k zahození :)
Troubu předehřejeme na 170 °C. Plechy si vyložíme papírem na pečení.
Smícháme mouky spolu s xanthanovou gumou a sodou. V misce zvlášť si smícháme rozpuštěné máslo spolu s medem a promíchanou směs přidáme k suché směsi. Vymícháme v pevné těsto. Můžeme přidat podle libovolné chuti. Já jsem do jedné půlky přidala matcha čaj (kombinace másla a matcha čaje je naprosto luxusní) s čoko peckami a do druhé brusinky. Pokud budete přidávat matcha čaj, přidejte ještě trochu panely nebo jiného sladidla. Těsto rozválejte mezi vrstvami potravinové fólie a vykrajujte požadované tvary. Pečte cca 10–12 minut. Sušenky se budou sice tvářit mírně nedodělaně, ale na plechu se při chladnutí dopečou. Nechte vychladnout a pak uzavřete do uzavíratelného pytlíku nebo mističky. Sušenky budou tvrdší, postupem času změknou.
Doplňkové parametry
Kategorie: | MOUKY, CHLEBOVÉ SMĚSI |
---|---|
Hmotnost: | 0.3 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.