Mouka kaštanová 250g, Adveni

Kód: ADV042
Akce
Značka: Adveni
85 Kč 75,89 Kč bez DPH 34 Kč / 100 g
Skladem
Můžeme doručit do:
5.12.2024

Detailní informace

Detailní popis produktu

SLOŽENÍ: 100 % mleté plody kaštanovníku jedlého

TIPY K POUŽITÍ:

Mouka je vhodná pouze pro tepelné zpracování.

  • ideální pro přípravu koláčů, moučníků, dortů, sušenek
  • můžete ji přidat i do chleba
  • hodí se do mnoha italských receptů

V jakémkoliv receptu můžeme až 25 % běžné mouky nahradit moukou kaštanovou. Tato mouka má nasládlou chuť a příjemnou vůni.

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

RECEPT NA BEZLEPKOVÉ SUŠENKY

Tyto sušenky oceníte spíše k čaji, jsou pevné, tvrdší (než cookies), prostě odolné. Tedy když je dobře zabalíte a necháte pár dní odležet, změknou. Připomínají mi sušenky podávané k čaji nebo kakau, které si namáčíte a ukusujete. Rozhodla jsem se trochu čaje přisypat i dovnitř. Teda řeknu vám, kombinace máslové chuti, matcha čaje a ideálně čoko kousků je naprosto skvělá. Ale i verze bez čaje se sušenými brusinkami není k zahození :)

Troubu předehřejeme na 170 °C. Plechy si vyložíme papírem na pečení.

Smícháme mouky spolu s xanthanovou gumou a sodou. V misce zvlášť si smícháme rozpuštěné máslo spolu s medem a promíchanou směs přidáme k suché směsi. Vymícháme v pevné těsto. Můžeme přidat podle libovolné chuti. Já jsem do jedné půlky přidala matcha čaj (kombinace másla a matcha čaje je naprosto luxusní) s čoko peckami a do druhé brusinky. Pokud budete přidávat matcha čaj, přidejte ještě trochu panely nebo jiného sladidla. Těsto rozválejte mezi vrstvami potravinové fólie a vykrajujte požadované tvary. Pečte cca 10–12 minut. Sušenky se budou sice tvářit mírně nedodělaně, ale na plechu se při chladnutí dopečou. Nechte vychladnout a pak uzavřete do uzavíratelného pytlíku nebo mističky. Sušenky budou tvrdší, postupem času změknou.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: MOUKY, CHLEBOVÉ SMĚSI
Hmotnost: 0.3 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: