Nori vločky 80g, Natural Jihlava
Kód: NAT186Související produkty
Detailní popis produktu
Nori je právě jednou z nejrozšířenějších a nejoblíbenější ze všech mořských řas, která má vynikající chuť. Dá se rychle a lehce upravit a má mnohostranné využití. Má vynikající chuť. Pěstování Nori je složitý proces vyžadující značnou dovednost, kvalitní setbu, správnou teplotu, neznečištěné prostředí, správné načasování setby a sklizně. Nori se sbírá ručně a suší se na slunci na tenkých listech papíru. Nori je mezi řasami jedním z nejbohatších zdrojů bílkovin. Může pomáhat snížit hladinu cholesterolu v těle tím, že působí pomocně při rozpouštění a vylučování usazenin tuku. Nori je výbornou prevencí ateriosklerozy, pomáhá snižovat krevní tlak, obsahuje řadu vitaminů, minerálů, bílkovin, chlorofyl, jako všechny řasy také dostatek jódu a kyselinu alginovou, která pomáhá odvádět toxiny z těla. Nori posiluje paměť, srdce a tenké střevo. Pomáhá také při trávení a proto je vhodné ji podávat v kombinaci s pečenými a smaženými jídly.
Japonské mořské řasy Nori jsou ploché plátky vhodné pro balení rýžového sushi. Nori roste na sítích v pobřežních vodách, kde se za odlivu sbírá a pak se suší na slunci na papírových listech. Je citlivá na kvalitu vody, takže roste jen v čistých vodách. Mořské řasy by se měly podávat v nižších dávkách, ale pravidelně. Nori se používá spíš jako koření při vaření luštěnin, polévek či zeleninových jídel. Nutriční hodnoty Nori jsou jedinečné. Je mezi řasami jedním z nejbohatších zdrojů bílkovin (ve 100 g řasy 35 g bílkovin, což je přibližně 2x více než maso).
Je v ní obsažen olej E.P.A., který je efektivní při prevenci ateriosklerozy, taurin (druh aminokyseliny, která pomáhá snižovat krevní tlak), dále řada vitamínů A (až 11 000 jednotek - téměř tolik, jako mrkev!), B a C, a také vegetariány někdy postrádaný vit. B12, dále řadu minerálů a chlorofyl. Nori, jako všechny řasy, obsahuje hodně jódu. Také pomáhá při chudokrevnost. 2 listy řasy NORI poskytují následující živiny: vit. A = 45 g špenátu; vit. B2 = 50 - 60 g vepřového masa; vápník = 1 vejce nebo 200 ml mléka; železo = 1 vejce nebo 600 ml mléka. Navzdory svému vysokému stupni absorbce minerálů z mořské vody zásadně nepřijímá škodlivé látky tak, jak to dělají ryby.
Země původu: Japonsko
Doplňkové parametry
Kategorie: | ŘASY MOŘSKÉ I SLADKOVODNÍ |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.