Rýže jasmínová 1kg, Orient Gourmet
Kód: OGO004Související produkty
Teriyaki hustá sladká omáčka je vynikající k přípravě marinád. Ananasová šťáva poskytuje omáčce nejen sladkost, ale enzym bromelin, který obsahuje, pomáhá maso tzv....
Basmati rýže prémiové kvality pěstovaná na pákistánské části Himalájí
Známá také jako perlová rýže, je jednou z nejuznávanějších vysoce kvalitních rýží na světě, ideální na přílohy
Detailní popis produktu
Jasmínová rýže patří mezi nejoblíbenější druhy rýže na celém světě. Jedná se o dlouhozrnnou rýži, původem z Thajska, jejíž originální název je Khao chao. Před vařením jsou zrníčka lehce průsvitná. Po vaření hezky zbělají a působí nadýchaným dojmem. Zrníčka při vaření nádherně voní po jasmínových květech. Podobně voní i rýže Basmati, ale na rozdíl od ní má po uvaření Jasmínová rýže lepivou strukturu. Díky této lepivé konzistenci je ideální pro přípravu různých nákypů a sladkých dezertů. Samozřejmě se připravuje také jako příloha a díky své lepivosti ji lze dobře uchopit hůlkami. Připravuje se stejně jako běžná dlouhozrnná rýže, do vody se ale nepřidává sůl. Svou chutí může připomínat ořechy. Výborně se hodí také k thajským pokrmům, k rybám, kořeněným jídlům apod. Jasmínová rýže obsahuje celou řadu zdraví prospěšných látek, např. cenný sodík a vitamín B1. Snižuje rovněž cholesterol v krvi a je doporučována při dietách.
Návod k přípravě: Rýži opláchněte důkladně vodou. Vložte do hrnce a vařte ve stejném množství osolené vody, dokud se voda nevypaří.
Složení: Jasmínová rýže dlouhozrnná 100%
Výživové údaje pevného podílu na 100g:
Energetická hodnota 1478kJ (348kcal)
Tuky 1,0g ; z toho nasycené mastné kyseliny 0,2g
Sacharidy 77,0g ; z toho cukry <0,5g
Bílkoviny 7,2g
Sůl 0,01g
Skladování: Skladujte v suchu a chladu.
Země původu: Vietnam
Prodávající: F. W. Tandoori s.r.o., Vonoklasy 155, 252 28 Černošice, Česká republika
Doplňkové parametry
Kategorie: | RÝŽE |
---|---|
Hmotnost: | 1.1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.