Škrob tapiokový (mouka) 1kg, Adveni
Kód: ADV041Související produkty
Detailní popis produktu
SLOŽENÍ: 100 % škrob z kořene manioku (tapioky)
TIPY K POUŽITÍ:
Škrob je vhodný pouze pro tepelné zpracování:
- příprava slaných i sladkých těst
- na zahušťování polévek a omáček
- do placek, knedlíků a noků
- obalování masa a ryb
- příprava drobenky na koláče
Tapiokový škrob můžete používat samostatně nebo v kombinaci s jinými bezlepkovými moukami.
Pokud ho chcete použít na zahuštění, rozmíchejte ho nejdříve v trošce studené vody.
Tapiokový škrob má vynikající pekařské vlastnosti a neutrální chuť. Plnohodnotně nahradí běžnou pšeničnou mouku. Pečivo z něj je velmi jemné, vláčné, méně se drolí a vydrží déle než běžné pečivo.
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
RECEPT NA BEZLEPKOVÉ LINECKÉ
Troubu předehřejeme na 175 °C. Mouky jsem spolu s cukrem smíchala pořádně dohromady a přidala rozpuštěné máslo a část mléka. Těsto jsem zpracovávala rukama a postupně přidávala mléko, aby mi vzniklo pevné těsto (na konci bylo pořád trochu lepivé). Těsto jsem zabalila do potravinové fólie a nechala hodinu odpočinout v lednici. Pak jsem těsto znovu zpracovala a rozválela mezi dvěma vrstvami potravinové fólie na tloušťku cca 0,3 mm (aby šlo ještě přesunout na plech vyložený pečícím papírem). Nezapomeňte každý vykrajovaný tvar udělat v sudém počtu (anebo ty přebývající člověk vždycky může sníst). Pekla jsem ve vyhřáté troubě cca 10 minut, než linecké zezlátlo (nesmí být moc tmavé, jinak bude vysušené). Potírala jsem různými marmeládami v bio kvalitě. Před podáváním je můžete lehce poprášit práškovým cukrem.
Doplňkové parametry
Kategorie: | OCHUCOVADLA |
---|---|
Hmotnost: | 1.05 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.