Sladká chilli omáčka 250ml, Exotic Food

Kód: EXF011
Novinka
Značka: Exotic Food
55 Kč 49,11 Kč bez DPH 22 Kč / 100 ml
Skladem
Můžeme doručit do:
18.9.2024

Sladká chilli omáčka na kuře je nasládlá, jemně pálivá omáčka, která se používá nejenom na kuřata, ale i na krevety a ostatní mořské živočichy.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Populární chilli omáčka je typická pro thajskou, malajskou a západní kuchyni. Sladko-pálivá omáčka je vyrobena z červených chilli papriček, doslazená cukrem a dochucená česnekem a octem k dokonalé chuti. Používá se hlavně k pečení či grilování kuřat. Tradiční je příprava, kdy celé kuře potřeme na začátku pečení a znovu také na závěru a necháme ještě chvíli odkryté péct, aby se vytvořila křupavá kůrčička. Používá se také jako dressing na již hotové kuře či rýži. Kuře se může po osmažení dozlatova „vymáchat“ v omáčce a na talíři zasypat sezamem a cibulkou.

Nebo lze omáčku použít jednoduše místo kečupu či hořčice. S oblibou se používá jako dip v evropských čínských restauracích na pokrmy, jako jsou krevety, kuřecí křídla a jarní závitky. Omáčka je populární v Austrálii, Evropě i ve Spojených státech.

Složení: Tekutý cukr 55%, sekaná chilli paprička 22%, pitná voda, česnek 8,5%, kvasný lihový ocet, jedlá sůl, modifikovaný tapiokový škrob, kyseliny: kyselina citrónová E330, kyselina octová E260, zahušťovadlo xanthan E415.
Může obsahovat stopy arašídů, pšenice, sóji, sezamu a ryb. Obsah soli max. 3,5%.

Výživové údaje na 100ml:
Energetická hodnota 965kJ (228kcal)
Tuky 0,0g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,0g
Sacharidy 55,0g ; z toho cukry 53,0g
Bílkoviny 0,5g
Sůl 3,0g


Skladování: Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním zářením. Po otevření uchovejte v chladničce (+6°C) a spotřebujte do 4 týdnů.

Země původu: Thajsko

Výrobce: Exotic Food PCL, Rayong, Thajsko
Dovozce:
F.W.Tandoori, s.r.o., Vonoklasy 155, 252 28 Černošice, Česká Republika.

Doplňkové parametry

Kategorie: POLOTOVARY
Hmotnost: 0.7 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: